FAQ’s

Algemeen

Alle ladingdragers/ collies kunnen gebruikt worden waar de aantallen/ locaties van bijgehouden moeten worden.

Zie onderstaand enkele voorbeelden:

Er kan gekoppeld worden met andere Software. ColliTracker beschikt over een API waar data naartoe gestuurd kan worden. Denk hierbij aan locaties, collies, transacties en bijlages.

Wat is een BI-Tool?

Een BI-tool staat voor Business Intelligence-tool. Het is software die wordt gebruikt om gegevens te verzamelen, te analyseren en te presenteren om zakelijke inzichten te verkrijgen en besluitvorming te ondersteunen.

BI-tools bieden vaak verschillende functionaliteiten, waaronder:

BI-tools worden breed gebruikt in organisaties van verschillende groottes en industrieën om inzichten te verkrijgen, trends te identificeren, prestaties te monitoren en strategische beslissingen te ondersteunen. Ze spelen een cruciale rol bij het transformeren van ruwe gegevens naar waardevolle informatie die kan worden gebruikt om concurrentievoordeel te behalen en de bedrijfsresultaten te verbeteren.

ColliTracker beschik over een API waarbij de data ingelezen kan worden in een eigen database voor rapportage doeleinden.

De interfaces van ColliTracker zijn clean en gemakkelijk. Het ingewikkelde rekenwerk wordt op de achtergrond voor jou gedaan. Dit maakt het mogelijk om zelf de processen in te richten.

 

Uit ervaring wil men toch graag hulp hebben bij een implementatie, om de implementatie tijd verkorten. Wij brengen dan de processen in kaart en richten daarop ColliTracker in. Daarnaast kunnen we ook helpen met het importeren van locaties, collies en het opzetten van een API.

ColliTracker bied de mogelijkheid om zelf een CMR te kunnen printen. Naast de print versie zijn we ook bezig met de e-cmr. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de digitale CMR en hoeft er niks meer geprint worden. ColliTracker gaat beide blijvend ondersteunen om de overgang naar digitaal geruisloos te laten verlopen.

Een ERP-systeem staat voor Enterprise Resource Planning-systeem. Het is een geïntegreerd softwareplatform dat wordt gebruikt door organisaties om verschillende bedrijfsprocessen te beheren en te stroomlijnen. Een ERP-systeem biedt functionaliteit voor het beheren van diverse kernactiviteiten, zoals boekhouding, financiën, voorraadbeheer, productieplanning, inkoop, verkoop, human resources, en meer.

De belangrijkste kenmerken van een ERP-systeem zijn:

ERP-systemen worden gebruikt door organisaties van verschillende groottes en in diverse sectoren, van kleine bedrijven tot grote multinationals. Ze spelen een cruciale rol bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het verhogen van de operationele efficiëntie en het ondersteunen van strategische besluitvorming binnen een organisatie.

ColliTracker bied de mogelijkheid om unieke ladingdragers te registreren. Door middel van barcodes, RFID kan een ladingdrager (karren, fusten, kratten rekken, mandjes, enz.) een unieke registratie krijgen.

In het Track en Trace scherm kan bijvoorbeeld de locatie van een kar gevolgd worden.

Het Tracken van Collies (Deense containers, pallets, rekken, kratten, fusten, mandjes, enz.) is mogelijk. Trackers zijn er in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Per toepassing wordt bekeken wat de wens is. Zo wordt er een 100% passende oplossing toegepast.

ColliTracker logt cruciale zaken, zoals het inloggen in het ColliTracker systeem, maar ook bijvoorbeeld het verwijderen van een transactie. Bij een audit kan er een historie van de log getoond worden.

Er zit geen limiet op locaties. Deze kunnen onbeperkt aangemaakt worden. We raden wel aan om het beheer van locaties in de gaten te houden en het voorkomen van wildgroei aan locaties te voorkomen.

Een audit is een systematische en onafhankelijke beoordeling, evaluatie of controle van een organisatie, proces, systeem, project, of product om te verifiëren of het voldoet aan bepaalde normen, regelgeving, beleid, procedures, of specifieke vereisten. Audits worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals, auditors genaamd, die de objectiviteit en nauwkeurigheid van de beoordeling waarborgen.

Er zijn verschillende soorten audits, waaronder:

Het doel van een audit is om risico’s te identificeren, tekortkomingen op te sporen, verbeteringsmogelijkheden te identificeren en vertrouwen te geven aan belanghebbenden over de nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en naleving van de beoordeelde entiteit of processen. Na afloop van een audit worden meestal rapporten opgesteld met bevindingen, aanbevelingen en actieplannen om eventuele vastgestelde problemen aan te pakken.

ColliTracker is meertalig en elke taal kan daaraan toegevoegd worden. Nederlands, Engels en Frans zijn op dit moment in gebruik.

Wat kan de klant

ColliTracker bied de mogelijkheid om ontvangende partijen (klanten) in te laten loggen en inzicht te geven in eigen transacties. Een klant kan bijvoorbeeld de regels goedkeuren. Hierbij vind er ook gelijk een afstemming plaats waarbij beide partijen het eens zijn met wat er verstuurd is en ontvangen is. Door de afstemming op deze manier te doen zit je boven op de transacties en eventuele verschillen kunnen direct aangepakt worden. Verschillende partijen hebben de data dan nog binnen handbereik om eventueel een probleem op te lossen.

ColliTracker bied de mogelijkheid om door de klant (ontvangende partij) een retour in te laten geven. Zo wordt kan er rekening gehouden worden met de planning en zijn alle betrokken partijen op de hoogte dat er ladingdragers terug gaan komen. De transactie hoeft alleen gecontroleerd te worden bij aankomst omdat de klant de de retour al heeft ingegeven.

ColliTracker bied de mogelijkheid om een klant de levering te laten controleren. Met de controle management module kunnen de leveringen op ladingdrager niveau gecontroleerd worden. Mocht er bijvoorbeeld een kar omgewisseld zijn tijdens transport dan geeft de controle management module een melding dat de kar op de verkeerde locatie staat. De leverancier wordt hier onmiddellijk van op de hoogte gebracht. Zo kan de fout weer snel hersteld worden.

Functies

ColliTracker bied de mogelijkheid om stickers te printen met bijvoorbeeld de barcode van de transporteur of klant op de sticker. De transporteur of de klant kan de barcode weer scannen met zijn zijn systeem. Zo helpt ColliTracker het Track en Tracen in de keten. Daarnaast is het duidelijk voor een transporteur als hij de karren komt ophalen welke voor hem zijn.

Transacties worden constant gecontroleerd. Dit kan door de klant die online inlogt in ColliTracker, maar kan ook doormiddel van de rapportages die wekelijks, maandelijks automatisch naar de klanten gemaild worden.

Bij het maken van een transactie wordt een transactie ID gegenereerd. Dit ID is terug te vinden in het transactiescherm en in de documenten die gemaild worden naar de klanten. Als bijvoorbeeld een klant het ID communiceert kan heel snel de transactie gevonden worden ongeacht hoe de filters op dat moment staan in het scherm.

Er is een zeer uitgebreide autorisatie module aanwezig. Tot in de kleinste detail kan er een recht ingesteld worden. Denk hierbij aan het maken van een transactie, bewerken of verwijderen.

Hoe rekenen wij?

Besparing karren en software

Karren kwijt / beschadigd – Kosten karren Collitracker – Kosten Collitracker

Besparing administratie tijd

Administratieve uren huidige situatie -Administratieve uren Collitracker

Gemiddel genomen 50% tijdwinst