Features

Klantenportaal

In Collitracker is een klantenportaal ingebouwd. In deze feature is het mogelijk voor  gebruikers om hun interacties met klanten te beheren en te verbeteren. 

RFID

RFID staat voor Radio Frequency Identification, in het Nederlands wordt het ook wel Radiofrequentie-identificatie genoemd. Het is een technologie die elektromagnetische velden gebruikt om tags te identificeren en te volgen die aan objecten zijn bevestigd. Deze tags bevatten elektronisch opgeslagen informatie die op afstand kan worden gelezen met behulp van een RFID-lezer. RFID wordt veel gebruikt voor verschillende toepassingen zoals het volgen van inventaris in winkels, het beheren van toegangscontrole in gebouwen en het volgen van goederen in supply chains. Het is een veelzijdige technologie met een breed scala aan toepassingen vanwege de efficiëntie en het gemak bij het verzamelen van gegevens en het volgen van objecten.

IOT

IoT staat voor het Internet of Things, oftewel het Internet der Dingen. Het verwijst naar het netwerk van fysieke objecten (dingen) die zijn ingebed met elektronica, software, sensoren en connectiviteit, waardoor ze kunnen communiceren en gegevens kunnen uitwisselen met andere apparaten en systemen via het internet. Deze objecten kunnen variëren van huishoudelijke apparaten zoals slimme thermostaten en koelkasten tot industriële machines, voertuigen en zelfs kleding met ingebouwde sensoren. IoT biedt tal van mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens, het optimaliseren van processen en het creëren van nieuwe diensten en ervaringen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging, privacy en interoperabiliteit.

API koppelingen

API-koppelingen (Application Programming Interface) stellen verschillende softwareapplicaties in staat om met elkaar te communiceren en gegevens uit te wisselen. Een API definieert de manier waarop verschillende softwarecomponenten met elkaar kunnen interageren. Een API-koppeling maakt het mogelijk dat een programma (of applicatie) toegang krijgt tot de functionaliteit of gegevens van een ander programma, meestal via het internet.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je een e-commerce website hebt en je wilt betalingsverwerking integreren. Je kunt een API-koppeling gebruiken om verbinding te maken met de betaalprovider. Op deze manier kan je website betalingsinformatie verzenden naar de betaalprovider, die deze vervolgens verwerkt en de resultaten terugstuurt naar je website. Dit alles gebeurt naadloos zonder dat de gebruiker de website hoeft te verlaten.

API-koppelingen worden veel gebruikt in allerlei toepassingen, van sociale media-integratie tot het delen van locatiegegevens, omdat ze interoperabiliteit tussen verschillende softwareapplicaties mogelijk maken.

Digitale vrachtbrief

Een digitale CMR-vrachtbrief is een elektronische versie van de conventionele CMR-vrachtbrief, die wordt gebruikt in het internationale wegtransport om de overeenkomst tussen de vervoerder en de afzender van goederen vast te leggen.

De CMR (Convention Relative au Contrat de Transport International de Marchandises par Route) is een internationaal verdrag dat de rechten en verplichtingen van de partijen bij het internationale wegvervoer van goederen regelt. Het omvat onder andere informatie over de verzender, de vervoerder, de ontvanger, de aard van de goederen en eventuele bijzondere instructies of vereisten voor het vervoer.

Een digitale CMR-vrachtbrief is een elektronisch document dat dezelfde juridische waarde heeft als het papieren document. Het kan worden gemaakt, verzonden, en ontvangen in elektronische vorm, waardoor het proces efficiënter wordt en papiergebruik wordt verminderd. Deze digitale versie kan worden gegenereerd en opgeslagen met behulp van speciale software of platforms die voldoen aan de wettelijke vereisten en normen voor elektronische documenten in het betreffende rechtsgebied.

Laden en lossen module

Met de laden en lossen module kan bijvoorbeeld een transporteur op een eenvoudige wijze aangeven wat hij komt lossen, maar ook gelijk wat hij kan laden. De klant wordt direct op de hoogte gesteld van de laad/ los actie per mail met een uitgebreide rapportage.

De planner kan de vrachtauto’s op een kaart zien rijden. Door een vrachtauto aan te klikken is direct inzichtelijk wat er in de bak geladen zit en hoeveel posities er nog vrij zijn. Er kan gewerkt worden met posities, laad meters, kubieke meters of andere grootheden.

GPS Tracker

Een GPS-tracker is een apparaat dat gebruikmaakt van het Global Positioning System (GPS) om de exacte locatie van een object of persoon te bepalen en deze informatie vervolgens te verzenden naar een ontvanger of op te slaan voor later gebruik.

Typisch bestaat een GPS-tracker uit een GPS-module voor het ontvangen van signalen van satellieten die de positie bepalen, een processor voor het verwerken van de locatiegegevens, geheugen voor het opslaan van informatie en een communicatiemodule om de gegevens naar een centrale server, mobiele app of ander apparaat te verzenden.

GPS-trackers worden op grote schaal gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder:

GPS-trackers bieden een effectieve manier om objecten en mensen te volgen, waardoor efficiëntie wordt verbeterd, veiligheid wordt verhoogd en waardevolle activa beter kunnen worden beheerd.

Hoe rekenen wij?

Besparing karren en software

Karren kwijt / beschadigd – Kosten karren Collitracker – Kosten Collitracker

Besparing administratie tijd

Administratieve uren huidige situatie -Administratieve uren Collitracker

Gemiddel genomen 50% tijdwinst