Interview BP-Nieuws | Met Collitracker nooit meer een kar kwijt

Tholen – Ondanks alle digitalisering gebeurt het met grote regelmaat dat karren kwijtraken. Dat kost geld, soms veel geld, en in een enkel geval kan het zelfs leiden tot een faillissement. Bovendien betekent geen karren geen handel. Met Collitracker, een nieuwe service waarmee de registratie van karren up-to-date kan worden gehouden, is een actueel overzicht gegarandeerd.

“Veel klanten proberen het overzicht zelf bij te houden met bijvoorbeeld Excel”, ziet oprichter en ontwikkelaars van Collitracker Soerinder Somai. “Dit kost echter veel tijd, het wordt al snel onoverzichtelijk en bovendien is het typisch iets dat men er even bij doet. Het heeft geen prioriteit. Maar dat zou het wel moeten hebben, gezien de frequentie waarmee het fout gaat, en ook omdat er steeds meer directe handel wordt gedaan. De schakels die de registratie deden zijn er dan niet meer. Waardoor zelf registreren belangrijker geworden is.”

Oplossing:

Collitracker springt in op deze problematiek. Collitracker is een online systeem, je logt in en kan direct beginnen. Door middel van een API kan de data vanuit verschillende systemen ingelezen worden. Het hangt dus als het ware onder het systeem waarmee men voortdurend werkt en waarin alle bijzonderheden worden bijgehouden. Dat voorkomt dubbel werk, maar heeft vooral als voordeel dat het overzicht niet zoek raakt op die momenten waarop het juist het meest fout gaat, namelijk die momenten waarop last minute nog iets gewijzigd wordt, er hier een karretje wordt afgeboekt en daar een karretje wordt bijgeboekt.

 

Zo simpel kan het zijn? “Ja”, weet Soerinder. “Er is geen installatie vereist, het is een kwestie van inloggen en starten. Je eigen manier van werken verandert niet. Klanten krijgen een eigen code en een login, meer is niet nodig. Er komt dan ook geen papier aan te pas, door de digitale documentenregistratie hoeft nooit meer in dikke mappen te duiken op zoek naar een zending van weken geleden, maar je hebt alles ‘onder de knop’.”

Breed inzetbaar

As we speak komt het systeem, inclusief handige app, beschikbaar voor kwekers en handelsbedrijven. De hoop is dat ook andere sectoren als de AGF of bakkers ermee aan de slag gaan. “Ons systeem is in principe geschikt voor alle sectoren waarin veel met karren, kratjes, mandjes wordt gewerkt. Uiteraard zijn er wel sectorspecifieke factoren waarmee rekening moet worden gehouden en die we nog willen ontwikkelen. Voor wat betreft de sierteelt willen we het zo inrichten dat je straks per klant kan zien hoeveel karren er uitstaan en ook hoelang bepaalde karren er al staan. Daarnaast kun je denken aan notificaties, bijvoorbeeld wanneer een klant een bepaalde kwantiteit overschrijdt of deze karren langer dan een bepaalde tijd vasthoudt. Of een visueel overzicht per land of regio, wat handig is voor bedrijven die binnen groepen opereren zodat ze makkelijk kunnen zien waar ze karren vandaan kunnen halen als dit nodig is. Of, nog weer iets heel anders, het verifiëren van de echtheid van een kar, zodat de poel zuiver word gehouden.” 

collitracker app

Updates

Meer dan genoeg te doen dus, weet ook Soerinder, die hiervoor al bij verschillende digitaliseringsprojecten binnen de sierteelt betrokken was. “Voor Collitracker hebben we gebruik gemaakt van een nieuwe technologie, die ervoor zorgt dat gebruikers geen last hebben van updates. Vaak zie je dat apps en andere software soms even uit de lucht is of hapert, wanneer er aan de achterkant wordt gesleuteld. Dat kan hier niet gebeuren. Als wij op de achtergrond bezig zijn, merkt de klant helemaal niets van en wordt zijn logistieke proces kortom niet onderbroken.”

Bron: BP Nieuws

Deel dit artikel met je omgeving!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hoe rekenen wij?

Besparing karren en software

Karren kwijt / beschadigd – Kosten karren Collitracker – Kosten Collitracker

Besparing administratie tijd

Administratieve uren huidige situatie -Administratieve uren Collitracker

Gemiddel genomen 50% tijdwinst